از مهرماه 96 و با اختصاص یک «کد یکتا» به بیمهنامههای شخص ثالث، زمزمههایی مبنی بر حذف کوپنهای کاغذی بیمهنامه شخص ثالث مطرح شد. با شروع سال 97، شرکتهای بیمهای از سوی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، موظف به حذف کوپنهای بیمه شدند و تمامی بیمهها از ابتدای سال 97، بدون کوپن کاغذی صادر شدند. در این زمینه چند سؤال قابل طرح است که در اینجا به طور خلاصه سعی میکنیم به آنها پاسخ دهیم.
مطلب مرتبط: مهمترین تغییرات قانون جدید بیمه شخص ثالث که لازم است بدانید
کد یکتا چیست؟
کد یکتا یک شماره سریال حداقل 11 رقمی است که به صورت یکتا به هر بیمهنامه شخص ثالث اختصاص داده میشود. به وسیله این کد، میتوان تخفیفها، سابقه خسارت و …
بیمهنامه خود را از طریق سامانه سنهاب بیمه مرکزی استعلام کرد. استفاده مهم دیگری که میتوان از کد یکتا کرد، استعلام اصالت بیمهنامه است.
سنهاب، از کنار هم قرار دادن حروف اول عبارت «سامانه نظارت و هدایت الکترونیکی بیمه» تشکیل شده است.
برای ورود به سامانه سنهاب، میتوانید بر روی دکمه زیر کلیک کنید:
با حذف کوپن بیمه شخص ثالث، موقع تصادف باید چه کرد؟
به طور مرسوم، بعد از دریافت خسارت از مقصر، کوپن بیمه شخص ثالث وی جُدا میشد و در هنگام تمدید بیمهنامه، دیگر تخفیف عدم خسارت به بیمهگزار داده نمیشد. حال سؤالی که در این زمینه مطرح میشود این است که در وضعیت فعلی، بعد از وقوع خسارت چه اتفاقی برای بیمهنامه میفتد؟
در شرایط جدید، برای دریافت خسارت، همراه بودن اصل یا کپی بیمهنامه شخص ثالث مقصر کافی است. همچنین به جای جدا کردن کوپن، در شرایط جدید یک مُهر بر روی بیمهنامه درج میشود تا دریافت خسارت مالی یا جانی از فرد نشان داده شود.
و اما خبر خوب اینکه …
تغییرات جدیدی که در قوانین مربوط به بیمه شخص ثالث رخ داده است، یک اتفاق واقعاً مثبت را رقم زده است. در گذشته با یک بار استفاده از بیمه شخص ثالث و جدا کردن کوپن، کل تخفیفهای عدم خسارت از بین میرفت اما با تغییراتی که در قانون جدید بیمه شخص ثالث رخ داد، با یک بار خسارت، همه تخفیفهای عدم خسارت بیمه از بین نمیرود.
مطلب مرتبط: 8 مورد از چالشبرانگیزترین سؤالات بیمه شخص ثالث
چه تغییرات دیگری در راه است؟
همیشه به نحوه محاسبه نرخ بیمه شخص ثالث در کشور، نقدهایی وارد بوده است؛ چراکه اصلی که برای محاسبه نرخ بیمه شخص ثالث رعایت میشود، توجه به تعداد سیلندر خودرو است و اینکه یک راننده رفتار پرخطرتری دارد یا خیر، مد نظر قرار نمیگیرد. از سوی دیگر، برای رانندگانی که تعداد روزهای کمی از سال از خودروی خود استفاده میکنند، راه حل خاصی (مانند بیمههای کیلومتری خودرو که در کشورهایی نظیر آلمان مرسوم هستند) وجود ندارد.
در همین راستا، طی مصاحبهای که رئیس کل بیمه مرکزی، جناب آقای دکتر سلیمانی با رسانهها داشتند، قرار است از سال آینده، بیمه شخص ثالث رانندهمحور شود. هر چند ابهامات زیادی در این خصوص وجود دارد اما آنچه از اخبار برمیآید، حاکی از تغییراتی در نحوه محاسبه و نرخدهی بیمه شخص ثالث دارد. اصولاً همه این تغییرات با این هدف انجام میشوند که رانندههای کمریسکتر نسبت به رانندههایی که با ریسک بیشتری رانندگی میکنند، شرایط بهتری هنگام خرید بیمه داشته باشند.
“در شرایط جدید، برای دریافت خسارت، همراه بودن اصل یا کپی بیمهنامه شخص ثالث مقصر کافی است. همچنین به جای جدا کردن کوپن، در شرایط جدید یک مُهر بر روی بیمهنامه درج میشود تا دریافت خسارت مالی یا جانی از فرد نشان داده شود.”
در مورد فوق که اشاره کردید، شخص مقصر باید اصل بیمه نامه را به زیان دیده بدهد و زیان دیده با اصل بیمه اقدام به مهر بیمه مقصر کند؟
اگر زیان دیده کپی بیمه نامه شخص مقصر را داشته باشد چی؟ چگونه این اطلاعات ثبت می شود؟
گنگ نیست؟؟!!
سلام
این قانون مربوط به کوپن بیمه شخص ثالثه. در قانون جدید اصل هر دو بیمهنامه شخص مقصر و زیاندیده برای دریافت خسارت لازمه و روی هر دو بیمهنامه هم مهر میخوره.