خرید بیمههای درمان تکمیلی چه لزومی دارد؟ شاید این مهمترین سؤال در خصوص درمان تکمیلی باشد که برای پاسخ به آن باید موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی را شرح داد. انواع طرحهای بیمه تکمیلی بر اساس پوششها و سقف تعهدات آنها طراحی و ارایه میشوند. بنابراین بیمهگزار باید بداند که هر کدام از طرحهای بیمه تکمیلی چه مواردی را تحت پوشش قرار میدهند تا بر اساس آنها خرید خود را انجام دهد.
مطلب مرتبط: بیمه درمانی تکمیلی چیست؟
پرداخت هزینه کمتر با خرید بیمه درمان تکمیلی
بیمه درمان تکمیلی بیمهای است که هزینههای مازاد درمانی را جبران میکند. بیمهگزار معمولاً باید بیمه درمانی پایه را داشته باشد و در زمان مراجعه به بیمارستانها و مراکز درمانی ابتدا از بیمه درمان پایه استفاده کند حال اگر هزینههای پزشکی بیشتر از سقف پرداختی بیمههای پایه شود، بیمه درمان تکمیلی این هزینههای مازاد را چنانچه جزء موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی باشند مطابق با قوانین خود پرداخت میکند.
در بیمه تکمیلی بیمهگزار در ازای پرداخت تنها یک حق بیمه سالانه میتواند از همه پوششها تا سقف تعهدات آن استفاده کند.
مطلب مرتبط: شرح قوانین بیمه تکمیلی برای افراد هوشیار
سازوکار بیمه درمان تکمیلی
شناخت سازوکار بیمه درمان تکمیلی میتواند به ما کمک کند تا بدانیم چرا لازم است که این بیمه را تهیه کنیم و چطور میتوانیم از مزایای آن استفاده کنیم و از طرفی موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی کدام است و هزینهای که هر یک از پوششها پرداخت میکند تا چه اندازه است. سازوکار بیمه درمان تکمیلی به این صورت است که بیمهگزار با پرداخت حق بیمه به صورت سالانه میتواند از پوششهای آن استفاده کند. این بیمه در شرکتهای مختلف در قالب طرحهای گوناگون ارایه میشود که حق بیمههای متفاوتی دارند و سطح پوششهای آنها نیز با یکدیگر متفاوت است. یکی از مهمترین نکاتی که در بیمه تکمیلی باید به آن توجه شود مدت انتظار در پوششهای مختلف است. از زمان خرید بیمه تا زمانی که بیمهنامه فعال شود و بتوان از آن استفاده کرد مدت انتظار گفته میشود. در این زمان بیمهگر هیچ تعهدی نسبت به بیمهگزار ندارد و طبیعتاً هیچ هزینهای بابت موارد پیشآمده پرداخت نخواهد کرد. مدت انتظار بیمه تکمیلی برای زایمان 9 ماه تا یک سال است و برای دیگر پوششها به طور معمول 3 ماه در نظر گرفته شده است.
بیمه تکمیلی با دریافت حق بیمههای سالانه، مازاد هزینههای درمانی را برای بیمهگزار پرداخت میکند.
مطلب مرتبط: بیمه تکمیل درمان / پشتت گرمه
موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی کدام است؟
همانطور که قبلاً نیاز بیان کردیم بیمه درمان تکمیلی در قالب طرحهای مختلفی به بیمهگزار ارایه میشود و این بیمهگزار است که با توجه به نیاز خود هر یک از این طرحها را انتخاب میکند. تفاوت طرحهای مختلف بیمه درمان در میزان پرداخت هزینهها و سطح کیفیت پوششهای بیمه است. بنابراین اگر میخواهید از بیمه درمان برای منظور خاصی استفاده کنید مثلاً اگر میخواهید بیمه درمان را برای زایمان استفاده کنید بهتر است بررسی کنید که کدامیک از این طرحها بیشترین سطح پرداخت زایمان را دارد. موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی به شرح زیر است:
بیمه تکمیلی در طرحهای مختلف ارایه میشود که سقف تعهدات آن با یکدیگر متفاوت است.
- پوشش هزینههای بستری: هزینههای بستری یک عنوان کلی برای اعمال درمانی مختلفی است که فرد از لحظه پذیرش در بیمارستان و یا مراکز درمانی تا لحظه درمان و ترخیص انجام میدهد. همه موارد تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی در این زمینه شامل هزینههای جراحیهای محدود، شیمیدرمانی، انواع سنگشکن، Day Care، رادیوتراپی و آنژیوگرافی قلب است.
- پوشش هزینههای آمبولانس: پرداخت هزینههای آمبولانس در مسیرهای شهری و بین شهری و جابجایی بیمهگزار مطابق این پوشش پرداخت خواهد شد.
- پوشش خرید عینک و سمعک
- پوشش خرید اروتز و پروتز: اروتز و پروتز همان اعضا مصنوعی و یا وسایل کمکپزشکی هستند. این موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دارند و شرکت بیمه هزینههای ایجادشده را پرداخت میکند.
- پوشش دندانپزشکی: از دیگر موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی پوشش دندانپزشکی است که با توجه به هزینههای بالای درمان دندانپزشکی یکی از مواردی است که از سوی بسیاری از افراد مورد درخواست است.
- پوشش اعمال جراحیهای مهم: برخی جراحیها فوریت حیاتی دارند مانند جراحیهای مربوط به سرطان، اعصاب مرکزی و نخاع و مغز، جراحیهای قلب، پیوند ریه، کبد، کلیه و مغز استخوان و گامانایف.
- پوشش هزینههای پاراکلینیکی: آزمایشها و معایناتی که به منظور تشخیص بیماری یا برای سنجش میزان پیشرفت، یا بهبود آن انجام میشود و یا در جهت این است که نسبت به سلامتی بیمار و بازیابی سلامت وی اطمینان حاصل شود همگی مشمول این پوشش هستند. پوشش هزینههای پاراکلینیکی یکی از پرکاربردترین موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی است که هزینههای ناشی از انجام سونوگرافی، نوار عصب، نوار مغز، نوار عضله، نوار مثانه، انواع مختلف اسکن، هزینههای اکوکاردیوگرافی، آندوسکوپی، استرس اکو و دانسیومتری، ماموگرافی، تست آلرژی، تست ورزش، تست تنفسی، هولتر مانیتورینگ قلب، شنواییسنجی، بیناییسنجی و آنژیوگرافی چشم.
- پوشش هزینه افراد همراه: افراد زیر 7 سال و بالای 70 سال در محیط بیمارستان نیاز به همراه دارند تا به آنها در انجام امورشان کمک کنند. پرداخت هزینه این افراد نیز از موارد تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی است.
- پوشش زایمان: ممکن است این پوشش را با نام بیمه درمان تکمیلی برای زایمان نیز بشناسید. بسیاری از خانمها و زنان باردار نگران هزینههای زایمان هستند و تلاش میکنند تا بیمارستانهایی را پیدا کنند که زایمان یا عمل سزارین را با هزینههای کمتر انجام میدهند. به همین دلیل پوشش زایمان نیز از مهمترین موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفته است که میتواند بخش قابل توجهی از هزینههای زایمان چه به صورت طبیعی و چه به روش سزارین را پرداخت کند. از مزایای دیگر این پوشش پرداخت هزینههای ناباروری و نازایی است که به بیمهگزار در بازیابی سلامت و باروری خود کمک میکند.
بیمه تکمیلی برای زایمان هزینههای اعمال ناباروری و نازایی را نیز پرداخت میکند.
- پوشش پرداخت هزینه تست غربالگری: که شامل هزینه ناهنجاریها و بیماریهای جنین میشود.
- پوشش هزینههای ویزیت و دارو به همراه خدمات اورژانس به جز بستری
- پوشش برای بلایای طبیعی
- پوشش هزینههای آزمایشگاهی: کلیه هزینههای آزمایشهایی که در جهت تشخیص پزشکی انجام میشود، هزینههای پاتولوژی یا آسیبشناسی و ژنتیک پزشکی، نوار قلب، انواع رادیوگرافی و فیزیوتراپی.
- پوشش پرداخت هزینه جراحی عیوب انکساری چشم
- پوشش هزینه عملهای سرپایی: شامل پرداخت هزینه اعمالی مانند ختنه، لیزردرمانی، گچگیری، شکستگی و دررفتگی، بخیه، اکسیزیون لیپوم، تخلیه کیست، بیوپسی و کرایوتراپی است.
مطلب مرتبط: بیمه تکمیلی پاسارگاد برای زایمان راحت
سقف تعهدات در موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی
هر یک از موارد بالا که به عنوان موارد تحت پوشش بیمه تکمیلی از آن اسم بردیم سقف تعهدات معینی دارد. مثلاً ممکن است سقف تعهدات در پوشش هزینههای دندانپزشکی در یک طرح با طرح دیگر متفاوت باشد. همچنین سقف تعهدات بیمه درمان به طور کلی در یک شرکت بیمه نسبت به دیگر شرکتها ممکن است متفاوت باشد.
مطلب مرتبط: سقف بیمه تکمیلی را قبل از خرید بررسی کنید.
بیمیتو و بیمه درمان تکمیلی
بیمیتو امکانات زیادی را در اختیار متقاضیان بیمه قرار میدهد تا افراد بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود در خصوص انواع بیمه را به دست آورند و از طرفی چنانچه نیاز داشته باشند میتوانند استعلام آنلاین بیمه عمر یا استعلام آنلاین بیمه آتشسوزی را انجام دهند و از قیمت این بیمهها در بین شرکتهای مختلف آگاه شوند. امکان دریافت استعلام آنلاین و مقایسه نرخ بیمهنامه در بین انواع شرکتهای بیمه در بیمیتو امکانپذیر است. در صورتی که بیمهگزار قصد خرید داشته باشد میتواند نسبت به خرید آنلاین بیمه عمر، خرید آنلاین بیمه شخص ثالث، خرید آنلاین بیمه بدنه، بیمه مسافرتی و یا خرید بیمه درمان تکمیلی اقدام کند. خرید بیمه مسئولیت پزشکان نیز یکی دیگر از امکانات بیمیتو است. با مقایسه قیمت و شرایط بیمهنامه خود در بین شرکتهای مختلف بیمه و به کمک بیمیتو این شانس را داشته باشید که بهترین بیمه مورد نظر خود را خریداری کنید. همچنین کسانی که دفترچه درمان تامین اجتماعی داشته باشند میتوانند با مراجعه به بیمیتو به صورت آنلاین همه مراحل صدور، تمدید و تعویض دفترچه خود را آنلاین انجام دهند و دفترچه بیمه را در محل کار و یا منزل خود دریافت کنند.