درباره بیمه مسئولیت آسانسور

بیمه مسئولیت آسانسور

آسانسورها بخش مهمی از ساختمان‌های امروزی هستند. متأسفانه ممکن است حوادث مختلفی برای آن‌ها اتفاق بیفتد. در هنگام حادثه داشتن بیمه مسئولیت آسانسور می‌تواند بخشی از خسارت‌ها را جبران کند.

بیمه مسئولیت آسانسور چیست؟

بیمه آسانسور یا بیمه مسئولیت آسانسور نوعی بیمه مسئولیت مدنی است.‌ این بیمه برای جبران خسارت‌های ناشی از حوادث آسانسور استفاده می‌شود. در حادثه آسانسور معمولاً مالک ساختمان و شرکت‌های سرویس و نگهداری آسانسور مقصر شناخته می‌شوند. آن‌ها باید خسارت‌های مالی و جانی را پرداخت کنند. در این شرایط اگر از قبل، بیمه آسانسور خریده باشند، شرکت بیمه خسارت را به افراد زیان دیده پرداخت می‌کند.

پوشش‌های بیمه آسانسور

بیمه آسانسور‌ خسارت‌های حوادث آسانسور را پرداخت می‌کند. برای آسانسورهای با کاربری مسکونی خسارت‌های جانی پوشش‌ داده می‌شود. برای هر آسانسور تعداد افراد مجاز که همان ظرفیت آسانسور است به صورت دقیق در بیمه‌‌نامه آسانسور نوشته می‌شود. در صورت استفاده بیشتر از ظرفیت آسانسور، همه خسارت پرداخت نخواهد شد. طبق نظر کارشناس بخشی از آن پوشش داده می‌شود. پوشش بیمه آسانسور به شکل زیر است:

  • پوشش فوت یا دیه
  • پوشش نقص عضو
  • پوشش هزینه‌های پزشکی ناشی از حادثه

آسانسورهای باری پوشش خسارت مالی هم دارند و در صورت وقوع حادثه خسارت مالی نیز دریافت می‌کنند.

در حادثه آسانسور مقصر کیست؟

افراد و شرکت‌های مختلفی طراحی، نصب، سرویس و نگهداری آسانسور را بر عهده دارند. اگر حادثه‌ای برای آسانسور اتفاق بیفتد و خسارت‌های مالی و جانی برای افراد سوار آسانسور داشته باشد، هر کدام به نحوی مقصر هستند. بعد از نظر کارشناسی و رأی دادگاه ممکن است، هر کدام درصدی مقصر شناخته شوند. فرض کنید در یک حادثه شرکت تولید کننده قطعات ۲۰٪، شرکت نصب کننده آسانسور ۲۰٪، شرکت نگهداری آسانسور ۴۰٪ و مالکین ساختمان ۲۰٪ مقصر شناخته می‌شوند. در این شرایط هر یک از مقصرین باید سهم خودشان از خسارت را پرداخت کنند و داشتن بیمه برای تمام آن‌ها ضروری است. هر کدام از مقصرین باید جداگانه بیمه بخرند. در مثال بالا بیمه شرکت نگهداری آسانسور تنها ۴۰٪ خسارت را پرداخت می‌کند و هیچ وظیفه‌ای در پرداخت بقیه خسارت ندارد. پس داشتن بیمه برای مالکین ساختمان هم ضروری است.

چه کسی باید آسانسور را بیمه کند؟

مدیران ساختمان‌ و مجتمع‌ها باید به نمایندگی از سایر مالکین، آسانسور را بیمه کنند. حق بیمه مسئولیت آسانسور بین تمام مالکین تقسیم می‌شود. داشتن قرارداد سرویس و نگهداری سالیانه آسانسور با شرکت‌‌هایی که از وزارت صنایع و معادن مجوز انجام این کار را دارند، یکی دیگر از اقدامات لازم برای نگهداری از آسانسور است. همچنین باید با شرکت‌های دارای پروانه طراحی و مونتاژ از وزارت سمت قرارداد سالیانه دریافت استاندارد ادواری آسانسور بسته شود.

محاسبه قیمت بیمه آسانسور

هزینه بیمه آسانسور توسط عوامل مختلفی مشخص می‌شود:

  • کاربری آسانسور (مسکونی، اداری–تجاری و باربری)
  • ظرفیت آسانسور
  • تعداد طبقات توقف آسانسور
  • نرخ دیه در هر سال
  • سقف هزینه‌های پزشکی

شرایطی که خسارت بیمه آسانسور پرداخت نمی‌شود!

بیمه آسانسور باید خسارت هر حادثه‌ای که برای افراد داخل آسانسور به وجود می‌آید را پرداخت کند. این خسارت طبق موارد نوشته شده در بیمه‌نامه پرداخت می‌شود. برای پرداخت خسارت استثنا‌هایی هم وجود دارد. در شرایط زیر، بیمه هیچ خسارتی را پرداخت نمی‌کند.

  • خسارت‌های عمدی توسط بیمه‌گذار
  • خسارت‌های ناشی از انفجار هسته‌ای و تشعشعات رادیواکتیو
  • خسارت‌های هنگام جنگ، انقلاب، شورش، اعتصاب و شرایط مشابه
  • خسارت‌های ناشی از تخلف‌ از قوانین و نظامات دولتی!
  • خسارت‌های حوادث طبیعی مثل سیل، زلزله، صاعقه و مشکلات مشابه
  • خسارت‌های ناشی از نقص فنی قبلی (انجام نشدن به موقع سرویس‌ها یا تعمیر توسط تعمیرکارهای فاقد مجوز)

توجه داشته باشید که باید قبل از حادثه تمام سرویس‌ها به موقع انجام شده باشند. تعمیرکار آسانسور باید شرکتی باشد. همچنین داشتن فاکتورها، گزارش سرویس و مدارک سلامت آسانسور لازم است.

مدارک لازم برای خرید بیمه آسانسور

برای خرید بیمه مسئولیت آسانسور داشتن عکس قرارداد سالانه سرویس و نگهداری آسانسور، آدرس پستی محل قرار گرفتن آسانسور و تصویر کارت ملی فردی که آسانسور را بیمه می‌کند، لازم است.

بعد از خرید باید کارت بیمه‌نامه داخل کابین آسانسور چسبانده شود.

استعلام و خرید آنلاین بیمه آسانسور

بیمیتو سامانه استعلام و خرید آنلاین بیمه آسانسور است. برای خرید بیمه آسانسور کافی است وارد وب‌سایت یا اپلیکیشن بیمیتو شوید. از منو بیمه‌های مسئولیت و بعد از آن بیمه آسانسور را انتخاب کنید.

در قدم‌های بعدی به ترتیب نوع کاربری آسانسور، ظرفیت، تعداد طبقات توقف و دارا بودن در کشویی را مشخصی کنید. بعد از آن طرح‌های مختلف از شرکت‌ها مختلف بیمه به شما نمایش داده می‌شود. تفاوت اصلی این طرح‌ها در پوشش هزینه پزشکی آن‌ها است. گزینه‌های مختلف را مقایسه کرده و بیمه آسانسور دلخواهتان را آگاهانه انتخاب و خریداری کنید.

 

سوالات متداول

نوع کاربری، ظرفیت، تعداد طبقات، نرخ روز دیه و هزینه پزشکی تعیین کننده قیمت بیمه آسانسور هستند.

خیر، بیمه آسانسور اجباری نیست اما به خاطر حوادثی که شاید اتفاق بیفتد خرید آن را به همه توصیه می‌کنیم.

بیمه آسانسور شامل پوشش‌ فوت، پوشش نقص عضو و پوشش هزینه‌های پزشکی می‌شود. همچنین برای آسانسورهای باربری پوشش خسارت مالی هم دارد.

مالک یا مالکین آسانسور باید آن را بیمه کنند. معمولاً مدیر ساختمان‌ها یا مجتمع‌ها به نمایندگی از دیگر مالکین، آسانسور را بیمه می‌کنند. هزینه این بیمه بین تمام مالکین تقسیم می‌شود.

بله. در زمان حوادث آسانسور افراد مختلفی مقصر هستند. مثلاً ممکن است در حادثه‌ای شرکت نگهداری آسانسور ۳۰٪ و مالکین ۷۰٪ مقصر شناخته شوند. در این حالت بیمه مسئولیت شرکت نگهداری آسانسور سهم مالکین را پوشش نمی‌دهد و آن‌ها باید بیمه آسانسور جداگانه داشته باشند.

خیر! بیمه آسانسور فقط حوادث زمان استفاده و داخل کابین را پوشش می‌دهد.

بله، در این صورت بعد از ارزیابی کارشناس خسارت، درصدی از هزینه‌ها پرداخت می‌شود.