بیمه شخص ثالث

third-party-maximum-penalty-discount
درباره بیمه نامه شخص ثالث

 بیمه نامه شخص ثالث

در میان انواع طرح‌های بیمه‌ای که از جانب شرکت‌های مختلف ارائه می‌شوند، بیمه شخص ثالث همچنان پرمخاطب‌ترین نوع بیمه است. بدون شک یکی از دلایل اصلی سهم بالای بیمه شخص ثالث در بازار ایران، اجباری بودن این بیمه است. به‌صورتی‌که اگر وسیله نقلیه‌ای تحت این پوشش نباشد، ممکن است عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد که به آن خواهیم پرداخت.

اما به‌راستی بیمه شخص ثالث چه مواردی را پوشش می‌دهد و علت نام‌گذاری این بیمه چیست. در پوشش بیمه شخص ثالث، شخص اول مالک وسیله نقلیه یا بیمه‌گزار، شخص ثانی شرکت بیمه یا بیمه‌گر و شخص ثالث فرد زیان‌دیده غیر از راننده مقصر در حادثه هستند.

برای مثال در یک حادثه رانندگی هزینه درمان، فوت و خسارت وارد شده به اموال تمامی افراد زیان‌دیده، تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار می‌گیرد. راننده مقصر نیز تحت پوشش بیمه حوادث راننده که به تازگی جزئی از بیمه شخص ثالث شده است قرار می‌گیرد. با این تفاوت که بیمه حوادث راننده تنها خسارت‌های جانی را پوشش می‌دهد و در برابر خسارات مالی مسئولیتی ندارد.

بیمه شخص ثالث را تمامی شرکت‌های بیمه ارائه می‌دهند و نرخ بیمه در شرکت‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد. همچنین تفاوت در کیفیت ارائه خدمات این بیمه می‌تواند تأثیر بسزایی در میزان رضایت بیمه‌گزار داشته باشد. در ادامه به بررسی بهترین بیمه شخص ثالث نیز خواهیم پرداخت.

 بیمه شخص ثالث چطور محاسبه می شود؟

در اولین قدم به این می‌پردازیم که حق بیمه شخص ثالث بر چه اساسی تعیین می‌شود و سپس به عوامل مؤثر بر قیمت نهایی خواهیم پرداخت.

 حق بیمه پایه ابلاغ شده توسط بیمه مرکزی

اساس تعیین حق بیمه شخص ثالث و میزان پوشش مالی و جانی که به آن خواهیم پرداخت مبلغ تعیین‌شده برای دیه کامل یک انسان در ماه حرام است. هر ساله قوه قضائیه میزان مشخصی را به عنوان حق دیه کامل در ماه حرام اعلام می‌کند. در سال 1400 دیه کامل در ماه حرام 640 میلیون تومان و در ماه غیرحرام 480 میلیون تومان تعیین شده است. در تقویم قمری چهار ماه‌ ذی‌القعده، ذی‌الحجه، محرم و رجب ماه‌های حرام به شمار می‌آیند. بدین معنی که اگر فوت ناشی از حادثه رانندگی در یکی از این چهار ماه رخ دهد میزان دیه 640 میلیون تومان و در باقی ماه‌های سال 480 میلیون تومان خواهد بود. بر همین اساس حداقل پوشش مالی نیز در سال 1400، 16 میلیون تومان تعیین شده است که یک چهلم دیه کامل در ماه حرام است. بیمه مرکزی بر اساس این مبلغ، حق بیمه‌ را به شرکت‌های بیمه ابلاغ می‌کند. این مبلغ پایه حق بیمه خواهد بود. در مراحل بعدی می‌توان با استفاده از تخفیف‌ها و تغییر برخی از فاکتورهای مؤثر بر حق بیمه، قیمت بیمه شخص ثالث را کاهش یا افزایش داد.

2. تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالثبرتری یک شرکت به شرکت‌های دیگر کیفیت خدمات‌دهی آن است که البته این عامل نیز در سامانه بیمیتو بر اساس نظرسنجی‌ها و آمار بیمه مرکزی قابل مقایسه است.

سوالات متداول

خیر؛ ما خودمون استعلام می‌گیریم و تخفیف‌های بیمه شخص ثالث شما رو طبق آخرین اطلاعات بیمه‌تون محاسبه می کنیم.

بیمه شخص ثالث یکی از انواع بیمه خودرو است که خسارات جانی و مالی وارد شده به اشخاص زیان‌دیده را پرداخت می‌کند. داشتن بیمه شخص ثالث برای تمامی وسایل نقلیه موتوری اجباری است.

در بیمه شخص ثالث، شخص اول شخص بیمه‌گزار (کسی که برای وسیله نقلیه‌ای بیمه شخص ثالث خریداری می‌کند)، شخص ثانی، بیمه‌گر یا شرکت بیمه و شخص ثالث فرد یا افرادی هستند در حادثه رانندگی زیان دیده‌اند به جز راننده مقصر.

طبق قانون، داشتن بیمه شخص ثالث برای تمامی دارندگان وسایل نقلیه موتوری (سواری، مسافری، خودروی بارکش، موتور سیکلت و ...) الزامی است.

اولاً حرکت وسیله نقلیه بدون داشتن بیمه شخص ثالث، ممنوع است و پلیس راهنمایی رانندگی در هر زمانی که متوجه نداشتن بیمه شخص ثالث یک وسیله نقلیه شود، می‌تواند آن را توقیف کند. درصورتی‌که وسیله نقلیه‌ای دارای بیمه‌نامه شخص ثالث نباشد و دچار حادثه شود، راننده تا زمان پرداخت خسارت جانی و مالی اشخاص زیان‌دیده، زندانی می‌شود. همچنین، در هر زمان که راننده بخواهد بیمه شخص ثالث بخرد، باید جریمه دیرکرد آن را که قابل بخشش نیست، بپردازد. از سوی دیگر، فروش وسیله نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث، امکان‌پذیر نیست.

علاوه بر آنکه خرید بیمه شخص ثالث برای تمامی دارندگان وسایل نقلیه موتوری الزامی است، داشتن این بیمه می‌تواند خسارات مالی و جانی ناشی از بروز حادثه را که می‌تواند تا مرز صدها میلیون تومان باشد، جبران نماید.

خسارت مالی در بیمه شخص ثالث، به معنای خسارتی است که در جریان حادثه به اموال اشخاص ثالث وارد می‌شود.

آسیب جانی که در جریان حادثه به جسم انسان (و نه هر موجود زنده دیگری) وارد می‌شود، خسارت جانی نامیده می‌شود.

خسارت وارده به راننده در جریان حادثه، از طریق بیمه حوادث راننده جبران می‌شود. در حال حاضر، بیمه حوادث راننده، پوشش اجباری بیمه شخص ثالث است. این بیمه، دیه مربوط به نقص عضو یا فوت راننده را جبران می‌نماید اما هزینه درمان پزشکی ناشی از حادثه را برای راننده مقصر جبران نمی‌کند. درصورتی‌که فردی بخواهد خسارت پزشکی ناشی از حادثه را جبران کند، می‌تواند بیمه حوادث انفرادی تهیه کند.

در صورتی که گواهینامه نداشته باشید باید تمامی هزینه خسارت به بارآمده را خودتان تقبل کنید و شرکت بیمه هیچ هزینه‌ای را بر عهده نخواهد گرفت.

هر ساله نرخ جدیدی برای دیه کامل در ماه حرام از جانب قوه قضائیه به بیمه مرکزی ابلاغ می‌شود. حق بیمه شخص ثالث بر اساس مبلغ جدید اعلام می‌شود. در سال‌های گذشته بیمه‌گزاران باید برای تهیه حداقل پوشش با خرید الحاقیه مابه‌تفاوت حق بیمه بر اساس دیه سال قبل و سال جدید را می‌پرداختند. از سال 96 الحاقیه حذف شده است و با افزایش نرخ دیه خود به خود سطح پوشش بیمه‌گزاران نیز افزایش می‎‌یابد. البته در هر زمان که یک فرد بخواهد سطح پوشش بیمه شخص ثالث خود را افزایش دهد یا نام مندرج بر روی بیمه‌نامه را تغییر دهد، باید برای بیمه شخص ثالث خود درخواست الحاقیه کند.

در حال حاضر شرکت‌های بیمه به ازای هر سال عدم استفاده از بیمه شخص ثالث به میزان ۵ درصد تخفیف به سایر تخفیفات اضافه می‌کنند.