بیمه آتش‌سوزی سامان

درباره بیمه آتش‌سوزی سامان

بیمه آتش‌سوزی سامان

شرکت بیمه سامان از سال 1383 شروع به فعالیت کرد و در دو دهه گذشته، توانسته است شعبه‌های خود را در بسیاری از شهرهای سراسر کشور دایر کند. این شرکت در حال حاضر در بالاترین سطح توانگری قرار دارد. سطح 1 توانگری درواقع به معنای برخورداری از بودجه کافی و توانایی بالای شرکت بیمه در پرداخت خسارت‌ها است. بیمه آتش‌سوزی که یکی از خدمات پر تقاضای این شرکت است که در 18 شعبه به بیمه‌گزاران سراسر کشور ارائه می‌شود. 

باوجود تمام تجهیزات و آماده‌سازی‌ها، همچنان بلایای طبیعی و حوادث مختلف مانند زلزله، سیل، انفجار، آتش‌سوزی و... می‌توانند خسارت‌هایی را در زندگی و کسب‌وکار ما به بار بیاورند. شرکت‌های بیمه به ما میگویند که اگر قادر به جلوگیری از بروز حوادث و خسارت ناشی از آن‌ها نیستید، به دنبال راهی برای جبران خسارت‌های احتمالی باشید. انواع بیمه آتش‌سوزی و زلزله ازجمله خدمات شرکت‌های بیمه برای حمایت مالی از بیمه‌گزاران در شرایط سخت پس از حادثه هستند. 

پرداخت خسارت بیمه آتش‌سوزی علاوه بر خطرات اصلی شامل آتش‌سوزی، انفجار و صاعقه، برای بسیاری از خطرات تبعی (اضافی) مانند زلزله، طوفان و... نیز انجام می‌شود (برخلاف بیمه زلزله و آتش‌سوزی). از طرف دیگر، برخی از طرح‌های بیمه آتش‌سوزی جبران خسارت‌های جانی را نیز پوشش می‌دهند. به‌این‌ترتیب، در هنگام بروز حوادث می‌توانید از یک حامی مالی برای بازگشت به حالت عادی و کاهش فشار اقتصادی بر خانواده خود بهره بگیرید.

طرح‌های ویژه بیمه آتش‌سوزی 

بیمه سامان برای بیمه‌گزاران خود طرح‌های ویژه‌ای را در نظر گرفته است که شامل موارد زیر هستند:

  1. طرح خانه امن

طرح‌های عادی بیمه آتش‌سوزی تنها خطرات اصلی را ارائه می‌دهند و شما می‌توانید پوشش خطرات تبعی (اضافی) را در هنگام خرید به بیمه‌نامه اضافه کنید. این در حالی است که طرح ویژه خانه امن، خسارت‌های جانی را نیز تحت پوشش خود قرار می‌دهد. سرمایه اندوخته طرح خانه امن توسط بیمه‌گر مشخص می‌شود؛ اما شما می‌توانید آن را افزایش دهد (که طبعاً موجب افزایش قیمت حق بیمه می‌شود). این طرح به دلیل پوشش موارد متعددی مانند سرقت با شکست حرز، هزینه معالجه بیمه شوندگان، هزینه اجاره و اسکان موقت، غرامت فوت، خسارت نقص عضو، مسئولیت در قبال شخص ثالث و... تقاضای بالاتری نسبت به بیمه‌های عادی پیداکرده است.

  1. طرح اصناف

اصلی‌ترین تفاوت طرح اصناف با بیمه عادی، پوشش زلزله در کنار 3 خطر اصلی است.

  1. طرح ساختمان‌های اداری

طرح ساختمان‌های اداری نیز مانند طرح اصناف، زلزله را علاوه بر سه خطر اصلی تحت پوشش قرار می‌دهد؛ اما خرید این طرح تنها برای ساختمان‌های اداری امکان‌پذیر است.

پوشش‌های اضافی بیمه آتش‌سوزی

همان‌طور که بیان شد، انواع بیمه آتش‌سوزی خطرات اصلی شامل صاعقه، آتش‌سوزی به دلیل انفجار را به‌طور حتمی تحت پوشش قرار می‌دهند. لازم به ذکر است که انفجارهای ناشی از فعل‌وانفعالات هسته‌ای جزو استثنائات بیمه آتش‌سوزی به شمار می‌آیند و شرکت بیمه خسارتی بابت آن‌ها پرداخت نمی‌کند. برای بهره‌گیری از پوشش‌های اضافی بیمه آتش‌سوزی، خرید بیمه خطرات اصلی الزامی است. به‌عبارت‌دیگر، پوشش‌های مازاد زمانی به بیمه‌نامه اضافه می‌شوند که بیمه خطرات اصلی را خریداری کنید. به‌این‌ترتیب، هزینه پوشش آن‌ها به قیمت حق بیمه (با توجه به تعرفه شرکت بیمه) افزوده می‌شود. پوشش‌های اضافی و خطرات خارج از تعهد در بیمه آتش سوزی شامل موارد زیر هستند:

  • سیل
  • رانش زمین
  • شکست شیشه
  • زلزله و آتش‌فشان
  • سرقت با شکست حرز
  • خطر ترکیدگی لوله آب
  • انفجار ظروف تحت‌فشار مراکز صنعتی
  • خسارت تغییر شکل ظروف تحت‌فشار صنعتی
  • طوفان (در صورت تأیید بروز طوفان از جانب هواشناسی)
  • سنگینی برف (ضایعات ناشی از بارش باران و ذوب شدن برف)
  • سقوط هواپیما، هلی‌کوپتر و قطعات هواپیما (با ذکر فاصله تا فرودگاه)
  • جبران هزینه پاک‌سازی و برداشت ضایعات بعد از حوادث (با تعیین سقف مبلغ دریافتی)
  • ضایعات ناشی از باران و ذوب شدن برف (تنها درصورتی‌که خسارت ناشی از نشت آب از بام، ناودان، گرفتگی لوله‌های فاضلاب و لبریز شدن آب از روی شیروانی بوده باشد)

انواع بیمه آتش‌سوزی

انواع بیمه آتش‌سوزی بسته به نوع ساختمان، متفاوت خواهند بود؛ اما خطرات اصلی برای تمام بیمه‌ها پوشش داده می‌شوند. شما می‌توانید هر یک از خطرات تبعی (اضافی) را در هنگام خرید، به بیمه‌نامه خود اضافه کنید. انواع بیمه آتش‌سوزی ازنظر ساختمان، شامل موارد زیر هستند:

  1. بیمه آتش‌سوزی مراکز صنعتی

ساختمان‌های صنعتی شامل کارخانجات هستند. پرداخت خسارت برای تمام تأسیسات، ساختمان، موجودی انبار، مواد اولیه، تجهیزات، ماشین‌آلات و... انجام می‌شود. با توجه به اینکه ارزش واقعی موجودی انبار و تأسیسات مراکز صنعتی ممکن است تغییر کند، معمولاً در انبارها و مراکز صنعتی از بیمه‌نامه آتش‌سوزی انبارها یا بیمه آتش‌سوزی با شرایط اظهارنامه‌ای (شناور) استفاده می‌شود که برخلاف بیمه‌نامه‌های قطعی (ثابت)، تغییر قیمت واقعی دارایی را امکان‌پذیر می‌سازند. به‌عبارت‌دیگر، لیست اقلام و قیمت واقعی آن‌ها در بیمه‌نامه اظهارنامه‌ای (سرمایه شناور)، با ارائه الحاقیه‌ای شامل لیست موجودی و قیمت واقعی آن‌ها قابل‌تغییر است.

  1. بیمه آتش‌سوزی مراکز غیر صنعتی

ساختمان‌های غیر صنعتی شامل واحدهای اداری و تجاری، فروشگاه‌ها، کارگاه‌ها و... هستند. در مراکز غیر صنعتی، خسارت ساختمان، دکوراسیون، موجودی، تجهیزات و... تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

  1. بیمه آتش‌سوزی واحدهای مسکونی

خدمات این بیمه شامل خسارت ساختمان، مبلمان، اثاثیه و... است. در برخی طرح‌ها، شرکت بیمه هزینه مکان اقامت موقت را برای خانواده تأمین کرده و مسئولیت مالی در برابر شخص ثالث (همسایگان مجاور و...) را نیز بر عهده می‌گیرد. این طرح‌ها سرمایه فوت و نقص عضو و هزینه پزشکی ساکنین ساختمان را نیز تحت پوشش بیمه قرار می‌دهند.

نکات قابل‌توجه در مورد بیمه آتش‌سوزی

  • فرصت شما برای اطلاع‌رسانی به بیمه‌گر، حداکثر 5 روز بعد از وقوع حادثه است.
  • تا حداکثر 5 روز بعد از وقوع حادثه، باید وضعیت محل بیمه‌شده، فهرست خسارت‌ها، محل جدید اشیاء آسیب‌دیده و قیمت واقعی آن‌ها را برای شرکت بیمه ارسال کنید.
  • تا پیش از بازدید کارشناس بیمه از شرایط محل بیمه‌شده، از ایجاد تغییرات، جابه‌جایی اشیاء و احتمال افزایش خسارت‌ها بعد از وقوع حادثه بپرهیزید.
  • مدت‌زمان بیمه‌نامه که تاریخ اعتبار آن را مشخص می‌کند، به‌صورت پیش‌فرض 1 ساله است؛ اما شما می‌توانید مدت‌زمان موردنظر خود را در هنگام خرید بیمه آتش‌سوزی، کمتر یا بیشتر از یک سال تعیین کنید.
  • بیمه آتش‌سوزی سامان، پرداخت حق بیمه به‌صورت اقساط را برای بیمه‌گزاران خود امکان‌پذیر ساخته است. به‌این‌ترتیب، 30 درصد حق بیمه در هنگام خرید پرداخت می‌شود و واریز مابقی هزینه به‌حساب بیمه‌گر، باید در حداکثر 4 قسط متوالی انجام شود.

مدارک لازم جهت اعلام و دریافت خسارت

پیش از هر چیزی دقت داشته باشید که جمع‌آوری و حفظ مدارکی مانند گزارش نیروی انتظامی، آتش‌نشانی، اورژانس و لیست اقلام خسارت‌دیده از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین، با حفظ خونسردی خود در چنین شرایطی، در جمع‌آوری و حفظ مدارک لازم برای جبران خسارت ناشی از حادثه بکوشید. در جریان روند دریافت خسارت، در دست داشتن مدارک زیر الزامی است:

  • شماره بیمه‌نامه
  • مبلغ تقریبی خسارت ناشی از حادثه
  • مدارک موردنیاز واحد مالی شرکت بیمه
  • گزارش نیروی انتظامی از محل بیمه‌شده
  • لیست اموال منقول و غیرمنقول آسیب‌دیده
  • اطلاعات شناسایی بیمه‌گر به همراه شماره تماس
  • نامه کارشناس یا بازرس شرکت بیمه از محل حادثه
  • لیست اقلام خسارت‌دیده و ارزش واقعی آن‌ها پیش از حادثه
  • گزارش آتش‌نشانی یا سایر سازمان‌های مرتبط با رسیدگی به حادثه (اورژانس و ...)

خرید آسان بیمه آتش‌سوزی

بیمه آتش‌سوزی سامان در 18 شعبه خدمات برنده خود را به‌صورت حضوری در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهد. شما همچنین می‌توانید خرید خود را به‌صورت آنلاین و با در دست داشتن اطلاعات کافی انجام دهید. بیمیتو یکی از نمایندگی‌های معتبر این شرکت بیمه است که با ارائه اطلاعات کافی درباره حق بیمه و خدمات معتبرترین شرکت‌های بیمه مانند بیمه پارسیان، بیمه ایران، بیمه سینا و...، به انجام سریع خرید آگاهانه شما کمک می‌کند و در زمان کوتاهی، بیمه‌نامه شما را تحول می‌دهد.